Workshopgevers 2019-2020

René van Scheltinga en Jorg Andree – Workshop “Niets doen is geen optie”

Dinsdag 24 september 2019, 19:00 – 21:30 uur, locatie Hanze Ontwerpfabriek, Start-up City, Kadijk 2  Campus Groningen

Voltallig team van de Hanze Ontwerpfabriek

Rene van Scheltinga (1e van rechts), Jorg Andree (1e van links)

De Hanze Ontwerpfabriek is een onderneming binnen de Hanzehogeschool Groningen. Wij zijn er van overtuigd dat duurzame verandering alleen tot stand komt door alle relevante partijen te betrekken bij het veranderen. Tegelijk geloven we dat een actie van een enkeling impact kan hebben op een heel systeem.

We houden ons bezig met het ondersteunen van studenten, docenten en medewerkers in het vormgeven van hun ideeën. Dit doen we door ondernemerschap en creativiteit bij elkaar te brengen en het resultaat daarvan direct zichtbaar te maken en te doen. De begeleiding die wij leveren kenmerkt zich door snelheid, creativiteit en versterkend met elkaar omgaan. Kortom, doen wat werkt! Naast het onderwijs zijn we ook actief in de regio door dit concept toe te passen binnen bedrijven en instellingen.

Leon Maas en Dennis Martijn- Workshop “Ondernemingsplan en financiering”

Dinsdag 29 oktober 2019, 19:00-21:30 uur, locatie Rabobank Stadskanaal

Accountmanager MKB Rabobank Zuid en Oost Groningen

Betrokken, dichtbij en toonaangevend. Dat is Rabobank Zuid en Oost Groningen. Rabobank Zuid en Oost Groningen steunt de economische campagne voor Zuid en Oost Groningen.

 Kirstin Smid – Workshop “Van Business Model naar Marketing”

Dinsdag 12 november 2019, 19:00-21:30 uur, PuurIDee Stadskanaal

Werk waarmee we verwonderen

Zoek je een reclamebureau dat luistert naar jou en jouw wensen? PuurIDee denkt met je mee. Wij maken de meest uiteenlopende opdrachten voor diverse opdrachtgevers. E-mailmarketing, webdesign, strategie… Van Emmen tot Enkhuizen en van Assen tot Amsterdam: ook buiten Drenthe en Groningen zijn we graag jouw communicatie- en marketingteam! Of je nu online gevonden wilt worden, een nieuwe huisstijl zoekt of piekfijn drukwerk wilt laten ontwerpen; conceptontwikkeling en strategie vertaalt zich met PuurIDee altijd in iets dat bij je past. Een professionele huisstijl, een website die opvalt of een compleet verzorgde reclamecampagne? Al onze diensten vind je op onze website www.puuridee.nl.

Kor van der Flier – Workshop – Uitgaan van je eigen kracht”

Dinsdag 26 november 2019, 19:00 – 21:00 uur, Van der Flier Groep Winschoten             Verplaatst naar dinsdag 18 februari 2020

Wij zijn de rauwdouwers, masters, pioniers en de eindbazen

Wij zijn niet bang om de mouwen op te stropen en tot aan de knieën in de modder te staan. We denken mee in oplossingen en ontzorgen jou. Van der FLIER is een specialist en pionier op het gebied van grondverzet. Daarnaast zijn we te vinden op het water met onze maaiboten en langs de wegen met onze grondzuigauto’s. Ook zijn we de specialist in het koud doorhalen van leidingen met onze innovatieve zagen. Wij zijn er voor elke klus!

Van der FLIER als vakkundig partner

Constante vernieuwing en innovatieve technieken zijn onze pijlers. We zagen, maaien, zuigen en we doen nog veel meer. We hebben jarenlange ervaring en we hebben een schat aan kennis opgebouwd. Daarop bouwen wij voort met slimme ideeën voor duurzame en voordelige oplossingen.

Onze jongens

Onze jongens zijn de echte rauwdouwers. Ze hebben ervaring in het vak, maar het belangrijkste ze hebben plezier in hun werk. Bij ons beschikt iedereen over de juiste diploma’s en up-to-date certificaten. Dankzij ons team kunnen wij snel, flexibel en kundig in actie komen!

Hoe complex het project ook is: NO WORRIES, wij denken met je mee en bieden uitkomst.”

Edwin Postma – Workshop “Klantgericht ondernemen”

Dinsdag 10 december 2019, 19:00-21:30 uur, Pagecentrum Stadskanaal

Bruisend centrum

Pagedal, een bruisend centrum voor sport, evenementen en recreatie, in Noord-Nederland op de grens van Groningen en Drenthe! Een ideale locatie voor zakelijke evenementen zoals vergaderen, team building, een spotief personeelsevenement of een zakelijke beurs. Pagedal biedt met haar unieke en veelzijdige voorzieningen en een prima organisatie alle ingrediënten om van elk event een geslaagd verblijf te maken. Voor gasten én voor de organisator zelf. Ook voor conferenties is Pagedal het juiste adres. Dankzij de unieke combinatie van faciliteiten is Pagedal in staat om full service conferenties aan te bieden voor kleine en grote groepen inclusief catering, overnachting en activiteiten.

Pagedal beschikt onder meer over:

 • Samenkomstzalen voor 20 tot 2.000 deelnemers
 • Workshopruimtes
 • Comfortabele overnachtingsplaatsen voor meer dan 1.000 personen
 • Sport- en ontspanningsfaciliteiten (indoor en outdoor)
 • Groepsaccommodatie voor 150 personen

Naast de facilitaire dienstverlening denkt Pagedal ook graag met de opdrachtgever mee bij de organisatie en voorbereiding van een conferentie.

Cilla van Linschoten – Workshop “Presenteren, netwerken en pitchen”

Dinsdag 8 januari 2020, 19:00-21:30 uur, Pander & Lier Winschoten

Pander en Lier verainegt mins en waark!

Oost-Groningen: vruchtbare grond en noeste arbeiders. Opkomende industrieën en het verdelen van welvaart. Mooie vergezichten. De aardappelzetmeel- en strokartonindustrie zijn niet weg te denken, ze zijn verweven met mens, land en maatschappij.
Vele decennia later nog steeds dezelfde vergezichten, evenals dezelfde mentaliteit van de inwoners. Harde arbeiders, sommigen druk bezig, anderen zoekend. Uitdagingen voor de ondernemers, elke keer inventief om te overleven, groeien en overdragen; Vaak binnen de familie, soms niet. Bedrijfsbelang staat altijd voorop.
Oost-Groningen: wees trots, geniet van het land en maak er wat moois van. Nuchter en volhardend.
Wij van Pander en Lier weten als geen ander welke mentaliteit hier heerst. Wat er geboden en gevraagd wordt. Korte lijnen, nuchter en een duidelijk besef van wat er gedaan moet worden; Om werk te krijgen, werk te houden, brood op de plank, bedrijf op poten, groeien, bloeien…. Pander en Lier matcht mens en werk!

Reina Boels – Workshop “Toekomstbestendig Ondernemen”

Dinsdag 11 februari 2020, 19:00-21:30 uur, locatie nader te bepalen

Het doel van Rein Advies is om organisaties CO2-neutraal én maatschappelijk betrokken te maken en ze bewust te maken van hun invloed op hun omgeving en op onze planeet. Van onderop een groener en socialer bewustzijn creëren en daarmee impact maken richting de toekomst. Rein Advies verzorgt besparingsadviezen, duurzaamheidsbeleid, projectmanagement en inspirerende excursies en lezingen.

Voor organisaties levert toekomstbestendig ondernemen de volgende zaken op:

 • nieuwe klanten
 • een degelijke nulmeting: wat doen we al goed en wat kan er beter?
 • inzicht in de CO2 footprint en milieuprestaties
 • inzicht in relevante verplichte besparingsmaatregelen volgens de Wet milieubeheer
 • ideeën voor de verbetering van zowel de bedrijfsvoering als de product- en dienstverlening
 • kostenbesparingen op onder meer energie, afval en mobiliteit
 • positieve publiciteit
 • meer betrokkenheid van de medewerkers
 • een andere, frisse kijk op de organisatie
 • uitbreiding van hun netwerk en samenwerking met andere bedrijven in de regio
 • aansluiting met het onderwijs

Meer informatie is te vinden op de website www.rein-advies.nl

Martin van der Leest – Workshop “Innovatief Ondernemen”

Dinsdag 3 maart 2020, 19:00-21:30 uur, locatie Sealteq Stadskanaal

SealteQ legt zich toe op multidisciplinair onderhoud van civieltechnische en infrastructurele werken. Het bedrijf is gespecialiseerd in het duurzaam beschermen en behouden van bouwkundige constructies. Injectietechniek is de discipline die een bepalend onderdeel vormt. Hierdoor heeft de onderneming een erkende en hoge positie verworven bij het thema waterdichte werken.
SealteQ heeft een grote kennis van en een langdurige ervaring met bouw chemische technieken.

Het dienstenpakket bestaat uit o.a. betonreparatie, injectietechniek, kelderafdichting, de applicatie van kunststof vloeren en het waterdicht maken van tunnelconstructies.
Ook wanneer het gaat om decoratieve en/of chemisch resistente vloerafwerking, kunststof slijtlagen, integrale gevelrenovatie, kitapplicaties, brandwerende bekleding, zwembadrenovatie en voegovergangsconstructies kunt u bij SealteQ terecht.

Leon Maas – Workshop “Ondernemingsplan & Alternatieve Financieringsvormen”

Dinsdag 17 maart 2020, 19:00-21.30 uur, locatie Rabobank Stadskanaal

Accountmanager MKB Rabobank Zuid en Oost Groningen

Betrokken, dichtbij en toonaangevend. Dat is Rabobank Zuid en Oost Groningen. Rabobank Zuid en Oost Groningen steunt de economische campagne voor Zuid en Oost Groningen.

Nick Bruins – Workshop “De Gemeente biedt Ruimte om te Ondernemen”

Dinsdag 31 maart 2020, 19:00-21:30 uur, locatie Gemeentehuis Stadskanaal


In de gemeente Stadskanaal worden verschillende activiteiten voor (en door) ondernemers georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld het gezamenlijke beursplein op Promotiedagen Noord-Nederland. Maar ook de Dag van de Ondernemer en de prijsuitreiking van de Ondernemingsprijs van de Kanaalstreek. Daarnaast gebeurt er veel op ondernemend gebied in de gemeente. Volg ons op Twitter, LinkedIn (groep ondernemend Stadskanaal) en op Facebook https://www.facebook.com/pg/TeamEZStadskanaal. Zo blijft u goed op de hoogte van de activiteiten en het ondernemersnieuws van ons en van uw collega ondernemers!

René Luinstra – Workshop “BV, VOF, een Eenmanszaak en Personeel”

Dinsdag 14 april 2020, 19:00-21:30 uur, locatie De Haan Advocaten Groningen

De Haan Advocaten & Notarissen is van eenmansstrafrechtpraktijk in 1980 uitgegroeid tot de grootste juridische dienstverlener van Noord-Nederland. Met 150 medewerkers en 8 vestigingen behoren we eveneens tot de Top-20 van Nederland.

Als ondernemend advocatenkantoor begrijpen wij wat ondernemers drijft. Samen gaan we de uitdaging aan. Slagvaardig en proactief. Als fullservice kantoor met specialisten die weten wat het is om kwaliteit te bieden, ondersteunen we onze klanten bij alle juridische vraagstukken waarmee zij te maken krijgen.

Michiel Malewicz en Kerstin Kontny – Workshop “Kan(sen) op de Fiets – Internationaal Ondernemen

Dinsdag 19 mei 2020, 19:00-21:30 uur, locatie Noorderpoort Hotspot Groningen


De Eems Dollard Regio (EDR) is de noordelijkste Europese grensregio langs de Nederlands- Duitse grens en is in 1977 opgericht. Het kantoor is gevestigd in Bad Nieuweschans. Het is uitgegroeid tot een Nederlands-Duits ontmoetingscentrum waar grensoverschrijdende bijeenkomsten en andere activiteiten plaats vinden en talrijke grensoverschrijdende projecten op weg gebracht worden. Met INTERREG worden samenwerkingsprojecten langs de Europese grenzen financieel ondersteund vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en  nationale cofinanciering aan Nederlandse en Duitse zijde. Grens InfoPunt Eems Dollard Regio is uw eerste aanspreekpunt voor vragen over wonen, werken, studeren, ondernemen en pensioen in de grensregio. Wij beantwoorden graag uw vragen over het buurland.