Studenten leerjaar 2018 – 2019

Bart Fridrichs

Momenteel volg ik de opleiding Financieel administratief medewerker niveau 3 op Noorderpoort Winschoten. Als Klein jongetje was ik altijd al fanatiek met spullen kopen en dan met winst weer verkopen, maar echt iets vast is er nog niet van gekomen. Daarom hoop ik met deze opleiding een duidelijk beeld te krijgen en iets vasts te creëren. Het mooiste aan een eigen onderneming vind ik dat je iets opbouwt en hoe harder je werkt, des te meer er binnenkomt. Ik hoop door de workshops er achter te komen wat ik nou precies wil en kan doen. Ik heb al wel veel plannen gehad en heb nu nog wel ideeën.

Merel Koning

Momenteel volg ik de opleiding Mediavormgeving op Noorderpoort Winschoten. Mijn motivatie voor de ondernemersacademie is om meer te weten te komen over welke stappen er moeten worden gezet om een ondernemer te worden in de mediawereld en hoe ik mijn onderneming kan blijven verbeteren om de beste te blijven. Mijn onderneming zal zich vooral bezig houden met de audiovisuele aspecten van de mediawereld, bijvoorbeeld: Promotiefilmpjes, reclamefilmpjes, educatieve filmpjes, instructie filmpjes en evenementenfilmpjes.

Jasper Norder

Na de informatie dag op school was mij direct duidelijk dat ik dit traject in wil gaan. Ik heb altijd al een eigen onderneming willen starten. Ik ben dus heel gemotiveerd en wil graag de kneepjes van het vak leren. Ook kijk ik ernaar uit om met ervaren ondernemers samen te mogen werken. Zelf kom ik uit een ondernemersfamilie. Als kleine jongen keek ik altijd erg tegen mijn vader op. Mijn vader is zelf ondernemer en heeft verschillende ondernemingen. Ik hoop mij tijdens de ondernemersacademie verder te ontwikkelen en zo zelf een bedrijf te kunnen starten.

 
 Thorsten Leeuw

Na de opleiding Bouwkunde volg ik nu de opleiding Ondernemer Retail op Noorderpoort . Ik volg deze opleiding omdat het me super leuk lijkt om later zelf een onderneming te beginnen. Bovendien zit ik er zelf midden in met mijn ouders, die samen drie eigen ondernemingen hebben, waardoor ik ook zeer gemotiveerd ben geraakt om zelf iets te beginnen. De Ondernemersacademie biedt mij een prachtige kans om ervaring op te doen en veel te leren van deskundigen en mensen die veel ervaring hebben met het ondernemer zijn. Ondernemers die mij kunnen helpen en leren wat te doen en hoe. Je komt met mensen in contact die ondernemingen hebben en hun ervaring met je willen delen. Verder bouw je een netwerk op van mensen om je heen, die misschien ooit wat voor je kunnen betekenen. Ik zie het als een super kans en een zeer grote eer dat ik hier aan mee mag doen!

Matthijs Ruiter

Ik volg momenteel de opleiding Bedrijfsadministrateur op Noorderpoort Winschoten. Ik was gelijk enthousiast over de Ondernemersacademie en verwacht dat deze opleiding een belangrijke rol kan spelen in mijn verdere carrière. Graag wil ik meer wil leren over het opzetten van een eigen bedrijf en zo goed mogelijk gekwalificeerd worden voor de toekomst. Dankzij de ondernemersacademie kan ik me ook een betere indruk vormen van wat ik leuk vind en in de toekomst wil doen.

Lydia Zweep

Na de opleidingen VMBO Zorg en Welzijn en MBO Verzorgende IG volg ik nu de opleiding MBO Verzorgende IG/ Maatschappelijk Werkende op Noorderpoort Winschoten. Ik wil graag een eigen bedrijfje beginnen in de thuiszorg. De nadruk zal hierbij komen te liggen op een persoonlijke aanpak. Bij een eigen bedrijfje komt natuurlijk best veel kijken en dat moet ik allemaal nog leren en ervaren. De ondernemersacademie lijkt me hiervoor een perfecte basis.

Sayan Nagalingam

Ik studeer MBO N4 Bouwkunde aan de Noorderpoort sportparklaan. Van jongs af aan speelde ik graag met blokken en lego. Hiermee maakte ik allerlei dingen zoals gebouwen en huisjes. Ik ben heel creatief en erg enthousiast om dingen te ontdekken. Daarnaast ben ik een echte perfectionist en filosofeer veel. In Groep 7 kwam ik erachter dat ik graag architect wilde worden. Later in klas 2 dacht ik al vooruit wat ik wilde doen als ik eenmaal architect ben en wat ik ervoor over heb. Het is een pittige weg om er te komen, maar ik ga hiervoor mijn uiterste best doen.  Eerst ga ik mijn MBO opleiding afmaken. Daarna wil ik HBO bouwkunde gaan doen. Ik hoop dat ik dat op een versnelde manier kan doen. Ondertussen bouw ik mijn contacten op en doe ik stages. Eerst wil ik bij een Architect/Architectbureau werken om ervaring op te doen. Daarna wil ik graag een eigen bedrijf beginnen. Dat is iets wat ik altijd al wilde, zelfstandig zijn.  Ik heb al veel dingen in mijn hoofd, zoals een logo en de naam. Als dat eenmaal goed gaat wil ik graag mijn eigen huis kunnen ontwerpen/bouwen, uiteindelijk een eigen architectenbureau starten en grote wolkenkrabbers ontwerpen samen met mijn team.