Studenten leerjaar 2020 – 2021

 

Anita Nieuwenhuis

Anita Nieuwenhuis volgt op Noorderpoort Stadskanaal de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit.

Na het Skype gesprek met Rob Heilijgers op 23 april ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in het traject dat de ondernemersacademie aanbied. De reden waarom dit traject bij mij past is omdat ik daadwerkelijk van plan ben een onderneming te gaan starten richting de installatietechniek. Mijn passie ligt richting duurzaamheid. Naast mijn opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit ben ik werkzaam als diëtiste/personal trainer. Ik oefen graag op een positieve manier invloed uit op het leven van mijn cliënten en wil dit in de toekomst gaan uitbreiden richting het milieu. Dit wil ik graag doen door mij te gaan richten op Tiny Houses. Op deze manier help ik mensen hun ecologische voetafdruk op deze aarde te verminderen. De ondernemersacademie spreekt mij aan omdat het inspirerend/motiverend is en je legt nieuwe contacten. Ik vind het heerlijk om nieuwe mensen te leren kennen.

Anouk Pruim

Anouk Pruim volgt op Noorderpoort Stadskanaal de opleiding Ondernemer Retail.

Na ons Skype gesprek op 02-04 ben ik nog enthousiaster geworden om deel te nemen. Na mijn stage bij Fox Stadskanaal is Jeroen Van Broekhoven een groot voorbeeld voor mij geworden. Hij is ondernemer, en kan al zijn ideeën uitwerken naar hoe hij het wil. Toen mijn stageperiode ten einde was bedacht ik mij dat ik dit ook wil een eigen bedrijf maar dan met kleding. Waarom ik hieraan mee wil doen is omdat ik graag zelf bepaal hoe ik mijn werk doe zonder dat er een baas boven mij zit, zodat ik zelf mijn ideeën kan uitwerken. Mijn plan is om een eigen kleding website te beginnen. Dit wil ik doen met vrouwenkleding dat je niet overal kan krijgen maar wel echt van deze tijd is. Of zelfs mijn eigen kledinglijn te starten. Mijn doelgroep is tussen de 12 en 25 jaar. Ik wil er veel sociaal media bij betrekken en samen werken met influencers om het groots aan te pakken.

 

Joran Dost

Joran Dost volgt op Noorderpoort Winschoten de opleiding ICT Beheer niveau 4.

Na een goed gesprek met de heer Heilijgers via Skype heb ik besloten mij aan te melden. De reden waarom ik denk dat dit mij past is dat ik weet waar ik naartoe wil, maar nog belangrijker: waar ik moet beginnen. Daarnaast ben ik een teamspeler, sociaal, punctueel, realistisch, zelfstandig, stressbestendig en een doorzetter. Ik ga door waar de meesten stoppen, en zoek altijd naar innovatieve manieren die misschien wel tot succes leiden. Eén van mijn sterke punten is ook dat ik gemotiveerd en gedreven ben. Dit gecombineerd met een realistisch beeld, zelfstandig werkvermogen en kennis op mijn vakgebied maakt mij de juiste kandidaat.

 

 Lena Waaijenberg

Lena Waaijenberg heeft op Noorderpoort Groningen de opleiding kapper gevolgd. Zij heeft op 21 jarige leeftijd al een eigen kapsalon “Glorious Salon” aan de Watersnip 33 in Blauwestad. Lena neemt deel aan de Ondernemersacademie omdat zij begeleiding zoekt voor een sterk ondernemingsplan dat voorziet in een meerjarenstrategie. Op termijn heeft Lena het plan een schoonheidssalon en nagelstudio aan haar bedrijf toe te voegen.

Minouk Lenting

Minouk volgt op Noorderpoort Winschoten de opleiding Verzorgende IG – Maatschappelijke Zorg, een combi opleiding.

Ik wil graag deelnemen aan de Ondernemersacademie, omdat ik altijd al graag een eigen onderneming wil. Ik ben eerder ook wel bezig geweest met iets opzetten voor mezelf maar verder als voorbereidingen kwam ik nooit. Ik ben hiervoor kapster geweest. Daarna heb ik de koksopleiding gedaan en in de keuken gestaan. Ik wil graag een adoptie bureau starten. Ik zie dit voor me als volgt: Een plek waar mensen heen kunnen als ze niet verder komen in hun zoektocht, maar ook als ze begeleiding nodig zijn in handvatten hoe je met je adoptie om moet gaan. Ik wil ondersteuning bieden bij het maken van een stamboom en uitleg bieden hoe je DNA-testen uitvoert en wat hierbij komt kijken. Zo heb ik nog meer ideeën die ik in zou willen zetten maar ik weet niet of alles haalbaar is. Ik ben zelf een adoptie kind en heb dit tot op de dag van vandaag altijd gemist. Een plek waar ik heen kon, een instantie of gewoon iemand die je kan helpen. Er zijn in mijn ogen te weinig organisaties die zich hiermee bezig houden en daarom zou ik het geweldig vinden als mij dit lukt en dat ik hier voor kan staan. Ik ben zelf al jaren bezig met een zoektocht naar mijn biologische familie dus ik ben er ook ervaringsdeskundige in. Ik zie mijzelf in de toekomst mensen helpen en een hand bieden omtrent adoptie. Dat zou voor mij een droom zijn die uit komt, dit komt omdat mijn hart echt hierbij ligt.

 

Quira Janssen

Quira Janssen volgt op Noorderpoort Winschoten de opleiding Financieel Administratief Medewerker.

Ik ben heel erg benieuwd naar wat ik allemaal kan gaan leren over het werken als ZZP’er. De voorlichting die ik heb gehad over de ondernemersacademie heeft me heel enthousiast gemaakt. Ik denk dat ik er heel veel van zou kunnen leren en dat ik er veel aan zou kunnen hebben in mijn verdere toekomst. Recentelijk heb ik zelf nagedacht over hoe het zou zijn als ik een eigen dansschool zou openen. Dansen is mijn passie en qua het financiële plaatje komt mijn opleiding hierbij heel erg van pas.