Over ons

De Ondernemersacademie Oost-Groningen is een samenwerkingsverband tussen de locaties Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal en Winschoten en stichting de Compagnons van Zuid en Oost Groningen, waarbij een groot aantal regionale bedrijven en organisaties aangesloten zijn.

Dit samenwerkingsverband bestaat uit coaches, workshopgevers, een projectteam en andere partners, ook buiten de Compagnonsorganisatie.

De Ondernemersacademie biedt:

  • workshops
  • een groot netwerk met bijeenkomsten
  • training ondernemingsplan
  • een persoonlijke coach (die zelf ondernemer is)
  • ervaringsdagen
  • een prijs als startkapitaal voor de drie meest belovende studenten-ondernemers

Workshops
De workshops vinden eens in de drie à vier weken plaats bij verschillende bedrijven in de regio. Tijdens de workshops, die door verschillende ondernemers worden gegeven, komen alle ins en outs aan bod die belangrijk zijn bij het opstarten van je eigen bedrijf. Op de website www.compagnonsgroningen.nl vind je meer informatie over de workshops.

Netwerkbijeenkomsten
Iedere student krijgt de gelegenheid om zijn of haar eigen netwerk op te bouwen. Voor een startende ondernemer is dit dé kans om contacten te leggen. De Ondernemersacademie laat je 
in de praktijk ervaren hoe het ondernemerschap werkt en geeft je een beter inzicht in het bedrijfsleven. 
Bij de netwerkbijeenkomsten die de Ondernemersacademie organiseert, zijn alle studenten, coaches en workshopgevers aanwezig.

Ondernemingsplan
In de workshops en coachingsessies wordt aandacht besteed aan het schrijven van een ondernemingsplan.

Persoonlijke coach
Tijdens het traject krijg je een persoonlijke coach toegewezen die je gedurende het hele traject begeleidt. Student en coach worden op zorgvuldige wijze gematcht. De coaches zijn zelf ook ondernemer.

Ervaringsdagen
Verschillende ondernemers bieden de studenten de gelegenheid een dag mee te draaien op hun bedrijf. Zo kan de student even proeven aan het zelfstandig ondernemerschap, de dagelijkse gang van zaken een keer meemaken.

Award met geldprijs
Voor de drie meest belovende ondernemers in spe
wordt aan het einde van het Ondernemersacademie traject voor de beoogde ondernemingen een startkapitaal beschikbaar gesteld. (Eerste prijs € 500, tweede en derde prijs € 250).

Aanmelden
De Ondernemersacademie start elk jaar in september.
 Je kunt je vóór 15 mei aanmelden door een motivatiebrief, CV en foto te uploaden via deze website. Daarna word je uitgenodigd voor een intake gesprek.
Er is plaats voor maximaal twintig studenten. Bij de intake word je onder meer beoordeeld op je motivatie en geschiktheid.

  • De Ondernemersacademie Oost-Groningen is voor mbo niveau 3 of 4 studenten in hun examenjaar
  • Kosten: € 100,- inclusief materiaal en catering
  • Aanmelden vóór 15 mei met CV, duidelijke 
motivatie en foto via deze website